golix bitcoin exchange bitcoin investment pros and cons peer to peer crypto exchange india upbit crypto exchange
Select Page

Netflix versus Amazon Prime Video

Als het gaat om streaming videodiensten op aanvraag, is er geen groter dan Netflix. Het is verreweg de meest populaire service in zijn soort, zowel in Nederland als over de hele wereld. Maar dat betekent niet dat dit de enige optie is. Naarmate de markt voor deze diensten volwassener wordt, komen er steeds meer concurrenten bij. Een van de meest aantrekkelijke voor veel mensen is Amazon Prime Video, Amazon is sinds kort in Nederland en dit is een serieuze optie om te overwegen.

En toch, hoewel deze twee services beide strijden om onze entertainment-euros, verschillen ze radicaal van elkaar op verschillende gebieden, waaronder prijs, inhoudsselectie en extra functies. Dus als u gedwongen wordt er slechts één te kiezen, welke kies je dan? Het is niet per se een gemakkelijke beslissing, dus we hebben een spiekbriefje samengesteld waarmee je de twee kunt vergelijken op enkele van de belangrijkste criteria. Dus maak je scorekaart en je portemonnee klaar … en laten we klaarmaken.

30 dagen gratis AMAZON Prime Video

Prijs

Amazon Prime Student
We beginnen met een van de grootste verschillen: hoeveel je moet betalen als je wilt kijken. Het prijsmodel van Netflix is ​​heel gemakkelijk te begrijpen: er zijn drie serviceniveaus:

  • Basic (€ 7,99 per maand),
  • Standaard (€ 10,99 per maand) en
  • Premium (€ 13,99 per maand).

Alle drie geven je toegang tot de volledige catalogus van Netflix met advertentie vrije films, tv-programma’s en specials. De enige dingen die veranderen naarmate je meer betaalt, zijn de kwaliteit van de video en het aantal apparaten dat kan worden gebruikt om tegelijkertijd te streamen. Basic, zoals de naam al aangeeft, geeft je een enkele stream en beperkt je tot standaarddefinitie (480p). Standaard geeft je een tweede gelijktijdige stream en beide zijn beschikbaar in HD (tot 1080p). Met Premium kunnen vier apparaten tegelijkertijd kijken. De inhoud kan worden gestreamd tot 4K Ultra HD met HDR, evenals Dolby Atmos (wanneer de show of film beschikbaar is in deze formaten).

Amazon Prime Video is nog eenvoudiger met 2 opties. De maandelijkse kosten bedragen € 5,99 of een jaarlijks Amazon Prime-lidmaatschap van € 49. Dit geeft je advertentie vrije toegang tot de volledige Amazon Prime Video-catalogus, plus verschillende winkel gerelateerde voordelen die Amazon voor die prijs aanbiedt (en zelfs de muziekservice van Amazon). Met dit jaarlijkse lidmaatschap kun je streamen in de hoogste kwaliteit die je tv, streaming apparaat en internetverbinding kunnen ondersteunen, waaronder 4K Ultra HD met HDR en Dolby Atmos. Net als bij Netflix verschilt dit per film of tv-show. Met alle Prime Video-lidmaatschappen kun je maximaal drie titels tegelijk streamen, maar je kunt dezelfde titel maar op twee apparaten tegelijk streamen.

Het meest betaalbare prijsplan van Netflix is ​​nog steeds een stukje duurder dan Amazon Prime Video, wat betekent dat Amazon Prime Video op puur financiële basis deze ronde wint.

Winnaar: Amazon Prime Video

AMAZON Prime Video vanaf € 5,99 per maand

Apparaatondersteuning

Amazon Fire TV versus Roku Streaming Stick + Rich Shibley / Digital Trends.
Een streaming lidmaatschap hebben heeft geen zin als het niet compatibel is met de apparaten die je bezit. Amazon Prime Video is compatibel met een breed scala aan apparaten en platforms, waaronder webbrowsers op een pc of Mac, Roku, Apple TV, Amazon’s eigen Fire TV- en Fire-apparaten, iOS, Android, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3 en 4 , Nintendo Wii U, verschillende modellen van aangesloten Blu-ray-spelers, smart-tv’s en Google’s Chromecast en Chromecast Ultra.

Netflix, als voorloper van de streaming media-ruimte, heeft de meeste apparaatcompatibiliteit van elke dienst. Met ondersteuning voor alle dezelfde apparaten als Amazon, en verschillende andere, waaronder Nintendo 3DS en Windows Phone, geven we deze aan Netflix. Maar nu Amazon en Google de bijl hebben begraven en Chromecast aan de lijst is toegevoegd, is het dichterbij dan ooit.

Winnaar: Netflix

Inhoud

Netflix:
Netflix heeft duizenden Hollywood-films, tv-programma’s, documentaires en specials met een licentie. Maar door de jaren heen zijn het de originele producties van Netflix, zoals The Witcher, Stranger Things en The Umbrella Academy, die de schijnwerpers hebben gestolen en de wenselijkheid van Netflix hebben vergroot. De enige maker van inhoud die Netflix constant in kwaliteit verslaat, is HBO – fans van shows zoals Game of Thrones, Veep en Westworld weten precies wat we bedoelen.

In feite heeft Netflix de catalogus met films in de loop van de jaren gestaag verminderd naarmate het arsenaal aan tv-shows toeneemt, en de originelen vormen een groot deel van die groei. Helaas wordt Netflix met de lancering van de streamingdienst Disney+ langzaam verwijderd van enkele van zijn meest populaire films. De komende maanden wordt verwacht dat alle nieuwe franchises van Marvel, Disney en Star Wars exclusief worden voor Disney+ (en / of Hulu), en het is onbekend hoelang Disney Netflix toestaat om bestaande titels te licentiëren, zoals de enorm populaire Avengers en Star Wars-films.

Als je puur naar Netflix kijkt als alternatief voor het huren van Blu-rays of naar het theater gaan, klinkt dit misschien niet als een goede ontwikkeling. Maar zelfs als deze titels zijn verwijderd, is het moeilijk om het aanbod van Netflix te verslaan als je veel waarde hecht aan entertainment van hoge kwaliteit uit vrijwel elk genre.

Amazon heeft een veel grotere totale bibliotheek met films en tv-programma’s, die zowel Netflix als Hulu in de schaduw stellen. Maar grootte is niet alles. Amazon’s meest herkenbare Hollywood-films zijn meestal ouder, zoals Iron Man 2, Sherlock Holmes en Top Gun, en onder de goede zijn er tal van middelmatige titels (of erger nog). Amazon heeft ook geïnvesteerd in zijn eigen originele inhoud, zoals The Marvelous Mrs. Maisel, Fleabag, Jack Ryan en The Man in the High Castle. Op de lange termijn is dit waarschijnlijk de juiste strategie, maar tot nu toe kan Amazon gewoon niet concurreren in die arena.

Winnaar: Netflix

Gebruikerservaring, audio en video

De interface van Amazon kan een beetje log zijn. Het varieert in stijl en bruikbaarheid van het ene apparaat naar het andere, met de beste ervaring (geen verrassing) op zijn eigen Fire TV-mediastreamers, terwijl de uitvoering op sommige smart-tv’s minder intuïtief is. De webinterface voor Prime Video wordt gepresenteerd als een onderdeel in de online winkel van Amazon, in plaats van als een op zichzelf staande ervaring. Dit kan een beetje schokkend zijn, vooral als je probeert uit te zoeken hoe je naar een film kunt zoeken. De grote zoekbalk bovenaan het scherm is de juiste plaats, maar het ziet er naar uit dat je op het punt staat om op Amazon.com te zoeken, niet op Amazon Prime Video. Amazon biedt niet meerdere gebruikersprofielen voor Prime Video en de video-aanbevelingsengine is niet bijzonder geavanceerd. Klachten dat het moeilijk kan zijn om iets fatsoenlijks te vinden om naar te kijken, zijn niet ongebruikelijk.

Een kenmerk dat trivia-liefhebbers zullen waarderen, is de röntgenfoto van Amazon. Hiermee hebt u toegang tot castfoto’s, biografieën, filmografieën, soundtrackinformatie en trivia, zonder uw afspeelscherm te verlaten.

De videokwaliteit is over het algemeen erg goed op Amazon Prime Video en het is opmerkelijk dat de service niet meer geld in rekening brengt voor titels die beschikbaar zijn om in 4K te worden gestreamd met HDR en Dolby Atmos. Waar de inhoud het toelaat, worden soundtracks aangeboden in Dolby 5.1 surround. Toch hebben sommige mensen opgemerkt dat de kwaliteit van Prime Video kan variëren, zelfs bij zeer snelle internetverbindingen, dus uw ervaring kan variëren.

Netflix heeft ondertussen een van de meest consistente interfaces, met slechts kleine veranderingen van het ene apparaat naar het andere die meestal zijn ontworpen om de sterke punten van een bepaald platform te omarmen, zoals de voor mobiel geoptimaliseerde apps voor Android en iOS. U kunt meerdere gebruikersprofielen hebben, elk met zijn eigen unieke aanbevelingen, een profiel voor kinderen om dingen perfect PG-beoordeeld te houden, en als u het beu bent om door het brede scala aan gecategoriseerde inhoud te bladeren, is een uitstekende zoekfunctie nooit ver weg.

Hoe goed het ook is, de interface van Netflix heeft een flagrant nadeel: het bedrijf staat erop om automatisch voorvertoningen te laten zien telkens wanneer je de focus verschuift naar een nieuwe film of miniatuur laat zien. Ze leiden op zijn best af en zijn in het slechtste geval erg irritant, en er is geen manier om ze uit te schakelen. Niet elke titel heeft een voorbeeld, maar als je tussen recente releases (of een Netflix-origineel) springt, heb je maar een seconde de tijd om verder te gaan voordat het voorbeeld begint. Houd die mute-knop bij de hand.

De video- en audiokwaliteit op Netflix is ​​fantastisch. Het bedrijf beheerst de kunst om het niveau van videocompressie aan te passen aan de snelheid van uw internetverbinding, dus tenzij u opzettelijk de videokwaliteit op een lager niveau instelt om gegevens te besparen, moet u kristalhelder beeld en geluid krijgen, vooral als u ‘ re op het Premium-abonnement. Net als bij Amazon Prime is 5.1 Dolby surround beschikbaar voor de meeste films en shows, tenzij Dolby Atmos op een hoger niveau wordt aangeboden (ervan uitgaande dat je A / V-uitrusting dit ondersteunt).

Met audio en video van topkwaliteit en een gebruikersinterface waar we van houden (ondanks de vervelende previews), grijpt Netflix deze ook.

Winnaar: Netflix

Live tv en extra’s

amazon-prime-instant-video-2019:
Een van de aantrekkelijke onderdelen van Netflix is ​​dat het een all-in voorstel is: één maandelijkse prijs geeft je toegang tot alles. Maar als u een snoer snijder bent, wilt u misschien iets meer terwijl u probeert het gat op te vullen dat is achtergelaten door uw nu geannuleerde kabelabonnement.

Het is vermeldenswaard dat Amazon Prime Video u toegang geeft tot twee soorten premium-inhoud die niet zijn inbegrepen in het jaarlijkse Prime-lidmaatschap van € 49. Er is een huur- of koopgedeelte met een goede selectie van zowel nieuwere films als klassiekers, voor prijzen vanaf € 3,99. Er zijn ook Amazon-kanalen, waarmee u zich kunt abonneren op kabelnetwerken van derden, zoals HBO, Epix, Starz en CBS All Access. Deze kanalen bieden vaak de mogelijkheid om shows live te bekijken, omdat ze normaal gesproken via kabel of satelliet worden uitgezonden, en je hebt na de eerste uitzenddatum toegang tot alle inhoud. De prijzen variëren, maar het à la carte arrangement kan aantrekkelijk zijn voor diegenen die gewoon HBO in hun leven willen en daarvoor geen apart abonnement willen aanmaken in een aparte app.

Ten slotte, hoewel het niets te maken heeft met het bekijken van video, mag je niet over het hoofd zien dat een Prime-lidmaatschap andere leuke voordelen biedt, zoals gratis tweedaagse verzending op veel Amazon-producten, Prime Music, wat een behoorlijke zo niet geweldige muziekstreaming-service en onbeperkte foto-opslag, om er maar een paar te noemen.

Aangezien Netflix geen extra’s heeft om over te praten, is deze eenvoudig.

Winnaar: Amazon Prime Video

Conclusie

Er is een reden waarom Netflix meer abonnees heeft dan welke andere streaming videoservice dan ook – en met een zeer ruime marge. Het is een fantastische manier om reclamevrije films en tv-programma’s te bekijken, en dankzij de investeringen van het bedrijf in zowel gelicentieerde als originele inhoud is er altijd iets dat het bekijken waard is. Als toegang tot de beste selectie van videocontent, geleverd via een goed doordachte en consistente interface, voor u van belang is, denken we dat dit de beste keuze is.

Maar zelfs Netflix Standard kan nog steeds een deuk in je budget steken, dus als je al een Amazon Prime-lidmaatschap hebt vanwege de verschillende andere voordelen, is het logisch om te zien of Prime Video je dorst naar entertainment kan lessen. Je betaalt er immers al voor.

Als u niet zeker weet welke u moet kiezen, zeggen we beide. Tegenwoordig is het hebben van een paar streamingdiensten (op zijn minst) vrij standaard, zodat je allerlei films en tv-programma’s kunt bekijken voor een geweldige entertainmentervaring vanuit je woonkamer.